Categories
Blog

Profesionalism

Multe din intamplarile zilnice se deruleaza cu repeziciune, nemairamanand timp decat poate sa admiri frumoasa cascada a derularii lor. Incerci sa tii pasul cu ele, incerci sa opresti timpul ca sa poti avea macar sansa sa intelegi ceva din ceea ce se intampla in jurul tau, dar realizezi ca esti nevoit sa te adaptezi continuu la tot pentru a putea face fata.
In aceste conditii sfarsitul de saptamana m-a gasit in Roma, la un turneu de $75000 organizat intr-unul din cele mai aristocratice cartiere ale capitalei romane ( Parioli ), la un club destul de cochet – Tiro a Volo, alaturi de Andreea. A fost un episod destul de important pentru ca era prima participare a fiecaruia la un astfel de eveniment, emotiile aferente simtindu-se pe deplin, fara doar si poate, la amandoi. Andreea a trecut de primul tur de calificari debutand cu dreptul, insa a pierdut in turul al II lea de la favorita numarul 5, numarul 359 WTA.
Revin repede la zilele dinaintea plecarii si nu pot sa nu remarc profesionalismul unei coordonatoare de WTA Tour si al unui drector de turneu de $75000.
Pe data de 26 mai am incercat sa trimit in Florida o inscriere la doua turnee WTA pentru Andreea, inscriere urmata de anexarea mai multor documente cerute de WTA pentru o sportiva ce nu are Online Service activat, toate acestea pe fax( fiind si ultima zi de incriere pentru acele turnee ). Seara tarziu, am incercat sa dau un mail la una din adresele publicate, oarecum impins de faptul ca vroiam sa fiu sigur ca este in regula. Este incredibil cat de repede si profesionist au putut sa raspunda cei de la WTA si aproape imposibil cum au inteles situatia si au ghidat pas cu pas. La cateva zile Online Service a fost activat, dar raman cu zambetul pe buze de fiecare data cand ma gandesc ce inseamna sa fii profesionist in meseria ta. Nu se compara cu ITF, cat despre alte organisme nici nu pot aminti ceva. WTA este cu siguranta altceva decat ITF sau Tennis Europe, iar asta se simte inca de la inceputul colaborarii cu ei: de la hartogaraie! Bravo!
Decizia de a pleca catre Roma a fost luata in ziua de miercuri, insa apele au fost tulburate pe seara de un mail primit de la supervizorul turneului care clarifica intr-un fel o informatie trimisa cu o zi inainte, un pic defavorabila deciziei de plecare catre Roma. Astfel ca in ziua de joi, dupa “freeze deadline”, Andreea era a doua pe lista de alternative, ceea ce presupunea ca ea teoretic nu va juca. Intre timp am corespondat cu directorul de turneu, care asemeni coordonatoarei WTA Tour a trasmis in timp util informatii pentru noi si a sprijinit acomodarea noastra acolo intr-un fel de centru olimpic sustinut de federatia lor olimpica. Multumim!
Iata cum atunci cand escaladezi step by step acest minunat everest al tenisului mondial, lumea incepe sa schimbe in bine si gasesti din ce in ce mai multa lume disponibila sa sprijine sportivul. Sunt raritati, pentru ca de-a lungul timpului am plecat cu sportivii de la concursuri nationale de toate categoriile, tennis europe de 14 & 16 ani, ITF juniori si turnee de $10000 si de cate ori am trimis mail am primit nimic inapoi sau un raspuns evaziv.
Se pare ca cu cat ajungi mai aproape de unda televiziunilor, de zumzetul spectatorilor, de fosnetul tenisistic prezent la tot pasul in intreceri bine puse la punct, totul miroase un pic a : PROFESIONALISM!
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *