Categories
Blog

Mosule ce header ai!

Ati dat click si ati nimerit bine sau in acelasi loc unde vroiati sa navigati from the begining … blogu’ lu’ coach, asa ca nu va impancientati daca la header Mosu’ isi face de cap. Are dreptul caci e luna lui cu atat mai mult cu cat poate ii scapa si lui ceva din sac la cata promovare ii fac 🙂
Mereu am crezut in varietate, dinamism si noutate ca si factori ai progresului imediat cu aplicatie pe termen mediu si lung, dar uneori nu e de ajuns sa si mentii ceea ce construiesti direct sau indirect daca te zbati sa dezvolti SI prin intermediul lor, uneori acceptand situatia de fapt si inghitand in sec jocurile de culise ale stapanului permanent: banul. El face si desface ademenind treptat tot ceea ce poate fi nepatat argumentand stupefiand de logic ca valoarea se plateste cu “lovele”. Asa si este, pana la urma … Oricat de mult te-ai zbate sa acoperi gaurile, oricat de mult te-ai lupta sa sprijini la nivelul maxim al posibilitatilor avute, oricat de mult … tot timpul va fi prea putin. Undeva, cineva, ceva, altcineva gaseste acel surplus diabolic ce atrage parsiveste, cu atat mai naspa ca de cele mai multe ori e atat de insignifiant surplusul incat iti vine sa cauti un loc linistit, sa te asezi frumos in fund, sa tragi aer in piept si sa inchizi odata cartea junglei. Intr-o lume nebuna exista numai solutii nebune, dar parca totusi asta nu e totul.

Traim in deceniul contrastelor puternice…
Nici nu s-a uscat cerneala pe decretul lui Basescu caci Stolojan a si demisionat lasand o tara intreaga cu gura casca intr-o situatie de criza in care numai “politicieni tineri sa se afirme” nu avem nevoie. Urmeaza alegeri la Cluj, alegeri la partid, lupte in aliante, bani aruncati de pomana iar si uite asa criza se adanceste vizibil. Politic e furtuna pe mare. Si asta nu suna bine, caci fiecare tentacul al caracatitei politice afecteza zumzetul urbei si sugruma tacit fiecare licarire.
In aceste vremuri tulburi sportul isi permite si luxuri excentrice de a jongla cu banii din dorinta de a satisface poftele demagogice de teatru ieftin ale celor ce au citit pe Catavencu o data si cred ca merge una mica sceneta la Poiana Brasov. Vorbim de tenis si de contrastele culorilor politice aparute din senin ce sunt finantate dualist, in decembrie si apoi ianuarie, pentru un joc de-a ascunselea prin plapuma calduroasa a culoarelor FRT: uite presedintele, nu e presedintele. Unde e presedintele?
“Alegerile le FRF nu se castiga cu mainile curate” este o realitate marturisita de Gica Popescu la GSP vis-a-vis de sefia fotbalului, un feedback citit pe buzele Sandei Dragomir si ale lui Florin Segarceanu dupa episodul crunt inregistrat sub Tampa acum ceva zile. Nu stiu fiecare cum analizeaza toate astea, dar numai incertitudine nu avea nevoie tenisul acum cand si pe scena politica situatia se prezinta la fel. Cu atat mai mult cu cat pentru prima data de la Revolutie se stipuleaza scris intr-un act de guvernare termeni ca: ” turismul si sportul”. Urmeaza noi alegeri la FRT, urmeaza noi dispute intre aliante, urmeaza iar acelasi tipic mancator de bani folosibili la altceva, timp si nervi degeaba.
Ilie a spus ca nu, apoi ca da, apoi un da onorific, acum e liniste. Ce sa mai intelegem din toata tevatura asta? Ceea ce a spus Gica Popescu? Ceea ce nu a spus Teodor Stolojan? Contraste si iar contraste intr-o lume nebuna ce “in situatii extraordinare sunt necesare solutii extraordinare”. Bravo nenea Geoana, ca asa-i SI in tenis.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *