Categories
Blog

Greu, dar sigur …

… cu fiecare teapa poti contribui decisiv la formarea unui sportiv.
Si plecam tiptil de la sistem. Cel cu punga de impartit imparte aleatoriu dupa regula de trei simpla: trei lui si una mie si te trezesti ca in gradina esti mai sarac decat ai fi crezut in timp ce sefu e din ce in ce mai prosper. Care sefu nene? Avem sef in sectorul bugetar? Numarul e singura diferenta din pacate: nu e unul, sunt mai multi …
Trecem ca TGV-ul prin problema si coboram rapid la mijloace existentiale comune de supravietuire in randul mojicilor. Comuniunea sportiv-antrenor in tenis este intretinta de un guru care suporta spiritual chletuielile de cuplaj informational pana in momentul in care o cometa loveste scafarlia atot-tepuitoare si declanseaza ancestral procedul numit teapa.
Continuam pelerinajul schilodit de frustrari prostesti si ajungem sa servim masa, ca toti oamenii care au necesitati zilnice. Nenica, intoarcem capul si parca nimeni nu vine sa ne serveasca, apoi constatam ca chiar chelnerul suntem noi din moment ce fata de masa seamana izbitor de mult cu ce am cumparat pentru uz personal nu de mult dintr-un magazin universal gen supermarket si intr-un final adormim cu matele chiorlaind de foame. Teapa frate, ce vrei …
Am plecat de la sistem si am ajuns la nevoi zilnice, un drum inerent aparut in cotidianul soparlelor umane. Antrenorii gresesc cu multe, sportivii gresesc cu multe, dar amandoi au dreptul la drepturi. Cand stabilesti ceva indeplineste, cand nu iti mai convine opreste, dar gandeste ca in urma ta trebuie sa lasi curatenie.
Nu da teapa frate ca deschizi un lant care undeva, pe cineva, va rani. Asta doresti?
O cumpana a trecut cu cateva ore in urma, iar viitorul va decide rostul ei. Odata cu ea si felul de a pune problema, de a spune ceea ce doare. Direct. Simplu. In fata. Sau pe blog.
Am ezitat sa o fac acum ceva zile din mai multe motive, dar mai jos aveti un articol: “Tepari si tepuiti” in care lipsesc numele. Va spun eu: Tepuiti – Oni si o mica parte Ovi, Tepar – DL Coman, tatal sportivului Robert Coman.
Suport consecintele a ceea ce va urma, dar ajunge parca cu asa ceva …
Cu drag,

10 replies on “Greu, dar sigur …”

Imi pare foarte rau de comentariile pe care le faceti dar bunul simt ar trebui sa existe si sa stiti sa respectati macar varsta.La d-tra toti sunt prosti,tepari,sau mai stiu eu cum i-ati facut si pe parinti si pe cei de la federatie,dar credeti ca numai d-tra sunteti corect si ONI?INCEP SA REGRET CA V-AM CUNOSCUT.

Ati ajuns ca doua babe chiar credeti ca absolut totul vi se cuvine nu uitatii dragi ANTRENORI ca noi va dam bani si nu voi noua si ca sa nu mai discutam de citi va spun eu 7oo de Euro sau poate 1000 pe luna + cadouri si absolut toate cheltuielile pt masa casa etc . asta la negru fara sa vi se ceara nimic ( acte ) pt ca daca ar trebuii sa dati acte ati da faliment in a doua luna de cind v-ati apucat de treaba , daca nu am fi fost noi cei fraeri ati fi vazut meleaguri indepartate JAPONIA , AMERICA etc nici in vis daca teapa se poate numii plata pt un lucru prost facut este adevarat toti suntem tepari nu ? sa mai comentam un pic consider ca toti cei care nu isi fac treaba ca lumea si vand visuri la fraerii cu bani se numesc tepari si nu cei care se revolta si spun gata nu mai platesc mediocritatea sau inconpetenta sau pierderea de timp Pentru edificare ar trebuii intrebatii toti PARINTII care au copii sau au avut copii in aceasta situatie dar inteleg , aici copii sunt de vina sau poate parintii si atunci oare de ce suntem nemultumiti ? si mai aveti si tupeul sa spuneti ca va faceti treaba. Cum se poate numii persoana care are de justificat 1500 USD destept nu ? si teparul este cel care trebuie sa dea 69 de Euro sau poate trebuie sa va cautam din cind in cind sa va mai dam ceva bani pt……. sau sa va rugam frumos sa ne aceptati parca ne-ati fi facut o favoare parca ati fi facut-o gratis , asa ii blamati pe toti , toti sunt niste fraerii , cineva din tacma d-voastra spunea daca ei nu vad ( ca nu v-a iesii nimic ) noi de ce sa nu profitam o sa isi dea el seama peste 5 – 6 ani . Daca ati fi facut afaceri adevarate ati fi fost de mult falimentari . Cind o sa aveti copii si d-voastra am vorbit vreo 5-6 parinti de copii tenismenii si o sa ii luam sa ii atrenam noi si d-voastra sa ne platiti citiva ani sa vedem cum va simtiti atunci nu acum cind habar nu aveti cu ce se maninca familia si cu atit mai mult cresterea copiilor . VA DORESC SUCCES

Va considerati cei mai cinstiti . Nu as vrea sa va reamintesc cateva din lucrurile urite pe care l-ati facut fata de noi , Parintii lasati lucrurile asa pt ca aveti gradina plina .
Eu nu va doresc SUCCES ci numai mult NOROC

Au dreptate parintii , sunt antrenori care nu fac altceva decit isi dat joc de copii si de parinti si nu le cere nimeni socoteala .
Dar nu toti antrenorii sunt la fel cred ca mai gasesti 1,2 corecti restu TOTI O APA SI UN PAMINT

Recitesc in linii mari un dialog in contradictoriu citit cu ceva timp in urma pe acest blog intre doua categorii de persoane: parinte si antrenor si vad ca multe au ramas la fel.
O problema in care nimeni nu va detine adevarul absolut este impinsa de fiecare in directii cat mai obscure incercand-se denigrarea pe cat posibil a fiecaruia dintre ei.
E bine ca sunt opinii, e bine ca se exprima puncte de vedere diferite, e bine ca totusi, sincer, cineva a creat un blog in care se scrie si de bune si de rele si desi detinatorul blog-ului e cam critic de felul lui parca din toate acestea se pot trage concluzii. De ambele parti.
Rstul e razboi in vant, e agitatie inutila pentru lucruri marunte care nu fac bine niciunuia.
Am vazut totusi ca Ovi sau cum i se spune a atins de-a lungul timpului mai multe probleme si imi aduc aminte cand singur spunea ca antrenorul este cel ce vinde vise si parintele le intretine. Cred ca e sincer cu tot ce spune, dar asta nu inseamna ca are si dreptate, pt ca asa ceva nu exista intr-un conflict. Se vede ca ii merge mintea si dupa rezultate este capabil, dar este prea tanar si prea impulsiv in momente in care ar trebui sa cantareasca situatia si altfel.
Draga antrenorule incearca sa inveti sa ne povestesti de lucruri interesante si bravo pt articolele de la europene, dar nu mai aduce in discutie probleme personale ce pot avea mereu dublu raspuns.
Insa e destul de elocvent faptul ca esti hotarat sa iti primesti ocara dupa felul in care ai terminat articolul si asta insemana si raspundere, lucru care nu am vazut prea des la un tanar.
Intalniti-va pe marginea terenului si rezolvati-va problemele amiabil, iar dc nu se poate invatati ceva si mai departe veti decide, dar asa aduceti lucruri pe care le stim.
Pe cand un tenis mai bun daca voi va certati?

Sunt parinte si destul de implicat in tenis. Nu am inteles de ce parintele este acuzat, dar am rastalmacit ceea ce i s-a raspuns.
Probabil se va raspunde si de ce un parinte a fost catalogat asa, dar toata aceasta poveste este interpretabila in fiecare moment. Eu platesc antrenorul, dar nu el a venit la mine, ci eu la el. El imi vinde vise, dar eu sunt de acord cu ele. Si le platesc. Rezultatul este dovada palpabila a muncii, dar nu si in sport. Poate in afaceri, dar eu am fost sportiv o viata si salturile se fac in timp. Bani negri? Poate, poate nu! Avand in vedere ca majoritatea celor ce calatoresc nu au familii iar cei ce au au atatea probleme in familie, avand in vedere ca nu poti pleca din tara lucrand gratis sau pe bani putini cu un copil ce doreste performanta, nu putem vorbi de bani negri. Nicivorba. Tari straine indepartate? Pai nu ii rugam noi sa fie cu copii nostrii? Bine, rau, antrenorii totusi indeplinesc ceea ce parintele spune.
Cati parinti vor sa faca contracte? Cati parinti inteleg situatia celui ce presteaza serviciile si pun umarul sa il sprijine legal? Eu personal am fugit de asa ceva, chiar daca un antrenor m-a rugat sa semnez un contract pt ca avea PFA. Si asa suntem multi dintre noi parintii.
Pe de alta parte, am avut si eu neplacerea sa constat ca antrenorul nu isi merita banii. Ca antrenorul cere lucruri pe care nu le merita. Ca progresul copilului meu nu era in concordanta cu ce se lauda ca face. Sunt suparat pe cei ce procedeaza asa, dar asta e. Constati, mergi mai departe si cauti ceea ce ti se potriveste.
Am citit constant acest blog si am observat de-a lungul timpului activitatea acestui antrenor, dar in cazul lui rezultatele vorbesc de la sine, asa ca nu e cazul lui sa se vorbeasca asa in comentariul al doilea pt ca mare parte din juniorii de top ai tarii au beneficiat de spirjinul lui si niciunul nu a vorbit de rau de acest antrenor. Absolut toti l-au laudat!!!
Vad insa ca criticismul si poate tineretea ( asa cum spunea persoana dinainte ) sunt lucruri la care trebuie sa lucreze, iar daca asa este cum spune parintele lezat acest antrenor isi va cere scuze pe blog, dupa cum l-am observat in toti acesti ani.
Antrenorule, lasa certurile si scrisul critic pe blog si pune-ti in valoare tineretea si potentialul sa mai aduci cateva trofee in tara!
Iar tu parinte, cand progresul copilului este infranat, alege sa opresti instantaneu colaborarea si mergi mai departe, solutii sunt atatea.
PS: sumele scrise cu siguranta nu corespund onorariului cerut de antrenorul in cauza, iar cei 1500 de dolari probabil sunt altceva … reiese altceva dea acolo …
Succes la toata lumea pt ca avem nevoie si sanatate ca sa le ducem pe toate!

Este adevarat ca noi parintii mergem la antrenori si nu ei vin la noi dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim multumiti cu ce ni se da , problema este ca se cer bani pe neprofesionalism si noi gata sa nu suparam mai sarim cu banii o data .Si eu sunt parinte si sunt implicat in acest sistem si constat ca acest atrenor da are ceva cu parintii ba cu federatia ba cu colegii de breasla cu nimic nu este de acord probabil ca in lipsa de subiecte isi mai aduce aminte de cite ceva si pac la zapisca , dar oare cind o autocritica pt. lucrulrile rele care le-a facut sau discutiile create in culise de coach Ovi ? Probabil niciodata . Oricum dupa cite stiu succesele din ultimul timp nu ii se datoreaza lui. Asa ca ce mai vorbim

Acum inteleg de ce nu comentezi si despre d-nul Tanase , pt. ca acuma lucrezi cu Cristi si dupa cite am aflat si d-lui a fost catadicsit mai cu citva timp in urma tepar . Om corect ? Principii avem numai intr-un sens nu ???
Oricum ma distrez de minune citind aceste rinduri

Eu sunt de acord cu un contract dar va spun eu nu o sa vedeti nici unatrenor care sa semneze ca sportivul v-a avea un numar minim de rezultate , oricare . Vor semna contracte si daca iese bine daca nu dumnezeu cu mila altul la rind . Eu am facut de curind un contract pt. copilul meu ( la o academie din strainatate ) si este specificat clar minimul de pozitie pe care trebuie sa ajunga sportivulin sase luni si in primul an . Aici nici un atrenor nu ar face asta .Cu regret va spun ca in Romania 80% din antrenori sunt neprofesionosti. Nu au habar de tenisul adevarat , si de ce se intimpla afara . Sunt si antrenori care au rezultate cu sportivii dar va ajug degetele de la o mina

A-ti vazut ce discutii s-au creat din nimic.Orice se poate rezolva pe cale amiabila,fata in fata, nu prin blog.Trebuie sa avem o coloana vertebrala si un simt al datoriei si al responsabilitatii.Nu-l avem creem discutii inutile si comentarii pro si contra.Eu consider ca ar trebui sa va revizuiti comentariile si sa va rezumati la ce stiti mai bine(tenis),restul lasati sa curga normal.Nu va mai amesteca-ti in problemele altora si nu mai pledati pentru altii.Banuiesc ca aveti destule probleme si griji personale, nu va mai incarcati si cu ale celorlati,reusiti sa va incarcati negativ si e pacat ca sunteti tanar si aveti viata inainte.
Cu respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *