Categories
Blog

Future assets: the players

In acest weekend va avea loc la Bucuresti la initiativa Federatiei Romane de Tenis ?un workshop regional la care participa o parte din tarile vecine cu reprezentanti din randul directorilor tehnici sau a antrenorilor federali. Scopul este unul singur: comunicarea pe anumite paliere ce pot dezvolta colaborari solide in special la nivelul pregatirilor comune, precum si la nivelul turneelor internationale ce intr-un final aduna saptamani de jocuri si acumulare de experienta cu … costuri reduse. Sau macar impartite.

Fiecare federatie nationala isi implementeaza o strategie pe care o pune in aplicare pentru a isi atinge obiectivele. Noi insa am facut un pas inainte si am corelat strategia noastra cu a lor pentru a obtine un plus de valoare, repet, la costuri reduse cu o perioada de “joaca” matematic aproape dublata. Nu este usor sa o si putem aplica asa cum ne dorim noi, insa incercam mai mult decat sa stam cu mainile in san.

Generatiile de sportivi de la 12 ani si pana la seniori vor simti diferenta. Vor avea posibilitatea sa joace turnee internationale corelate in sir si nu vor mai fi nevoiti sa aleaga din turnee suprapuse (in marea majoritate, intrucat totusi Tennis Europe si ITF vegheaza atent la anumite reguli de distribuire a turneelor pe zone geografice); vor avea posibilitatea sa joace si sa acumuleze experienta intr-un spatiu temporal si fizic redus; iar cei mai buni vor fi pe tablourile principale sub forma de echipa oficiala si se vor pregati pe baza de convocare intr-un centru federal upgradat constant impreuna si cu cei mai buni jucatori ai tarilor vecine.

Mai sunt insa multe lucruri de facut …

Urmeaza un weekend plin de planificari, corelari si discutii la nivel de structura sportiva a mai multor sisteme vecine. Si totul are legatura cu tenisul. Am spus care este scopul, insa importanti sunt beneficiarii: jucatorii => good players, better players, that’s our future.

Invitatia adresata tarilor vecine o puteti vedea fiecare dintre dvoastra aici. Intre timp orice fel de feedback pe baza acestei invitatii se poate transforma in subiect de discutie. La fel si cand vorbim la modul general. Aveti ceva de spus, aratati ca va pasa … spuneti si acolo unde exista argumente logice si constructive ele vor fi puse in practica.

Cu drag,

One reply on “Future assets: the players”

Foarte frumos! Bafta multa! Ma bucur ca ai ajuns acolo si ca poti schimba ceva in tenisul romanesc! Keep up the good work! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *