Categories
Blog

Exercitiu democratic

Tenisul isi pastreaza nonconformismul, originalitatea, neprevazutul, personalitatea puternica. Pe terenul de tenis multi dintre noi poate am si simtit-o. In afara lui cu greu iti e dat sa crezi ca poti sa asisti la ceva mai mult decat imaginatia iti poate oferi vreodata. Dar asa e in tenis. Uneori traiesti si raritati. Si cand totul se termina constati ca a fost un exercitiu democratic asemeni punctajului tinut matematic de omuletul cocotat in scaun. Si asta, bineinteles, daca mai ai si puterea sa constati.

Nimic nu este intamplator spunea cineva odata. Si asta este adevarat. Nimic mai simplu de a merge mai departe si de puncta cu faptul ca cine sapa groapa altuia cade singur in ea, un alt proberb intelept pe care trei din patru vicepresedinti ai FRT l-au ingurgitat fortat si pe nepusa masa la un an si ceva de cand schimbarea era imbratisata. Nimic mai mult decat un exercitiu democratic ce a sanctionat in mod abil strategia si mai putin faptele celor ce solutiile la problemele unui sistem le-au reprezentat persoanele in dauna know how-ului lor.

Si totul a trecut. Eliberare, furie, ambitii?

Putin din toate sau ma rog, mai mult din toate. Depinde de cine vorbeste si cine asculta. Undeva la capatul lor exista insa drumuri ce converg sau nu, amanunte ce peste ani le vom cuantifica cu siguranta intr-un nou val departajator al exercitiului democratic: votul dragii mei. Singurul care fara tagada impune respect si ?no way back?. Te supui si mergi mai departe.

Privesc totul ca fiind un pas inainte catre normalitate, rezervandu-mi dreptul de a imi controla mai departe gandurile. Va fi probabil mai multa liniste si coerenta, dar si mai multa concentrare unitara asupra atingerii obiectivelor propuse. Nimic si nimeni nu isi mai poate satisface pofta de contre de acum incolo, fie ele de orice fel si mai ales din interior, un avantaj ce necesita eforturi de coordonare optima. Tenisul isi mijeste ochii si asteapta astfel, in urma votului democratic, reversul medaliei.

Ramane ca timpul sa ne aduca in fata urnelor. Si vom primi raspunsul, inca o data, democratic.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *