Categories
Blog Media

Europenele, Moscova si ceea ce rezulta …

Update – duminica 24 iulie 2011

Campionatul European Individual 16 ani, Moscova 2011, lasa in urma experiente, rezultate si printre multe altele si amintiri. Un album multimedia ramane martor …

Cu drag

Update – sambata 23 iulie

Semifinala probei de dublu a Campionatului European Individual 16 ani a fost pierduta in supertiebreak-ul setului decisiv cu 13-11, Ioana Rosca si Cristina Ene ramanand cu medalia de bronz la aceasta editie si cu optimismul ca in viitor argintul sau chiar aurul le vor surade.

Poate ca un pic de sansa le-a lipsit pentru a intra in finala, cert este insa ca acasa fiecare poate va avea timpul sa lucreze si la ceea ce nu se practica in mod frecvent: returul de serviciu, footwork-ul specific, atitudinea si mentalitatea de a juca pana la capat cu capul sus si pumnul strans.

Nu in ultimul rand felicitari Irinei Begu pentru victoria din turneul de la Bucuresti, precum si campionilor europeni in proba de dublu baieti 14 ani (Borza Bogdan/Frunza Nicolae), vicecampioanelor europene in proba de dublu fete 14 ani (Ciufrila Raluca / Cristian Jaqueline).

Maine este intoarcerea spre casa … si inceputul unui nou drum. In Pilzen insa, generatia de 14 ani de baieti scrie istorie si isi arunca ambii sportivi in lupta pentru aurul european. Indiferent care din cei doi sportivi vor castiga, felicitarile sunt si vor ramane la superlativ!

Cu drag

Update – vineri 22 iulie 2011

Si ieri si azi Ioana si Cristina au reusit sa castige meciurile de dublu din optimile, respectiv sfeturile de finala ale europenelor de la Moscova, invingand pe rand reprezentantele Olandei si ale Bulgariei.?Maine dupa ora pranzului se anunta o semifinala dificila impotriva favoritelor 2, insa bucuria celor doua victorii a adus mai multa incredere si a mai sters din supararea zilelor trecute unde cel putin Ioana Rosca a avut oportunitatea de a merge cu mult mai departe.

In cazul in care castiga fetele, inainte de a ne intoarce la hotel pe seara, se va desfasura si finala, o planificare dificila, insa in aceleasi conditii pentru toate sportivele.

Intre timp baietii au plecat spre casa si se vor pregati pentru deplasarea spre Munchen la Cupele Europene de Vara, printre picaturi sperand ca in urmatoarea perioada de timp atitudinea lor fata de tenis va fi macar mai diferita daca nu schimbata radical. Probabil introducerea unui cod de conduita al sportivilor de lot national si o reorganizare a felului in care sportivii sunt invatati sa joace tenis de catre antrenori este un “must” al viitorului apropriat si un task pe linie sportiva a antrenorilor federali si al Colegiului Antrenorilor.

Trecem peste mari si tari ca in povesti pentru a?puncta faptul ca in Cehia fetele si baietii de 14 ani vor juca maine finalele de dublu, iar baietii sunt in semifinalele pentru aurul la simplu. Sunt pur si simplu super rezultate ale unei generatii de sportivi care promit, amintind si faptul ca in august baietii vor merge la Campionatul Mondial pe Echipe pentru prima data in istoria tenisului romanesc masculin juvenil.

Bucuria e cu atat mai mare cu cat in Bucuresti Irina Begu si Elena Bogdan au reusit sa castige astazi trofeul turneului de $100.000 + H, reconfirmand inca o data ca putem juca dublu impreuna ca si romani si ca ne-am asigurat, din ce in ce mai mult, o echipa solida pentru Cupa Federatiei.

Moscova isi inchide obloanele si se pregateste de o noua zi de tenis …

Cu drag

Update – miercuri 20 iulie 2011

O zi trista cu trei meciuri din trei pierdute la simplu si unul din doua meciuri pierdute la dublu. In afara lucrurilor care tin de scor si rezultatul in sine se poate spune ca inca sunt multe lucruri care sunt decise de mentalitatea si atitudinea sportivilor in teren. De ce nu, si a noastra a antrenorilor de pe margine.

Cand spun inca ma gandesc de fapt cand am facut noi romanii macar un pic din ceea ce trebuie pe teren la varsta junioratului … intreg sistemul alearga dupa puncte incat la fiecare meci se joaca mereu cate 1 jucator + 1 antrenor plus propriul jucator. Tenis mai putin, incalzire si incheiere mai deloc, managementul timpul nu exista, insa avem asteptari mari, nervi multi, carente destule.

Incotro …? Toata lumea spune inainte, problema e ca trebuie sa ai si cu ce. Ce invatam noi antrenorii? Ce aplica ei sportivii? Stress, puncte, vise frumoase … mai putin lucrurile care tin de tenis. Nu e bai si cum oricum romanasul e optimist, timpul le rezolva pe toate.

Cu drag

Update – marti 19 iulie 2011

Scurt, destul de scurt si apoi destul de lung, in toate cazurile intens si totul s-a terminat cu bine in ultimul meci pentru 3 din cei 4 sportivi angrenati in meciurile de simplu ale tabloului principal al Campionatului European Individual de 16 ani.

Singurul perdant a fost Alexandru ce nu a reusit sa gaseasca solutii tactice la un alt stil de joc ce l-a incomodat de la prima pana la ultima minge.

IMG_0440

Patrick a reusit un joc bun, desi in ultimele zile a fost cam agitat si destul de deranjat de jocul practicat de el insusi. Pe puncte insa a dat dovada de rabdare si maturitate.

IMG_0432

Ioana a reusit sa scape dintr-un meci aproape pierdut, dorinta de a castiga un prim meci la un Campionat European aducand cu sine un joc neingrijit si presarat cu prea multe greseli. Se pot spune multe despre acest meci, insa ceea ce este important este faptul ca a gasit resursele sa depaseasca momentul si dupa o scurta discutie pe seara, sper sa reuseasca sa isi ridice nivelul jocului incepand cu ziua de maine.

IMG_0505

Cristina a jucat calculat si foarte bine tactic intreg meciul de azi reusind in minimum de seturi si efort sa castige meciul din turul al II lea.

IMG_0491

Despre meciurile de dublu se poate spune ca ele au inceput, insa din cauza ploii au fost intrerupte. Nimic deosebit la acest capitol.

Ar fi destule detalii interesante despre atmosfera din cadrul acestui turneu, insa cea mai halucinanta ipostaza pe care eu am reusit sa o cuprind pana acum pe unde am cotrobait, tenisistic vorbind, este a unui tata ce din dorinta de a sprijini progresul inevitabil al propriei fiice face orice sacrificiu … si intra imbracat la costum si patru ace pentru a demonstra d’ale tenisului.

IMG_0470

IMG_0471

IMG_0472

Tare, nu?

Cu drag

Update ? luni 18 iulie 2011

Alexandru Buzelan a castigat primul meci din tabloul de simplu dupa un meci tensionat in care si-a dorit foarte mult. Intr-un final a si reusit nu numai victoria, ci si cea mai buna performanta la un campionat European ? ce e drept, pentru el e si prima participare, dupa cum a reusit sa puncteze decisiv la final de propozitie.

Pentru restul echipei, bataia cu minutele de antrenament a fost un challenge intens. Nu ai voie mai mult de 30 de minute pe singurul teren de antrenament pus la dispozitie pentru toti sportivii, iar ca sa te antrenezi un pic mai mult trebuie sa mergi la un alt club, nu departe de hotel. Unde e hotelul insa? Departe de club si tot asa.

Ca tot veni vorba, organizarea in sine sufera la toate capitolele, insa acest lucru parca este un aliat al rusnacilor … controleaza totul, pana si dezordinea. Ceea ce extrem de haios este de exemplu faptul ca transportul de la hotel catre club si viceversa se desfasoara cu ditamai autobuzele si in afara de primul si ultimul bus (care sunt pline), mai multe de 6-8 persoane nu sunt. Si uite asa parca suntem bagati intr-un tub gol si plimbati la destinatie. Spun toate aceste lucruri intrucat mai au la dispozitie si vreo 4-6 bus-uri de vreo 12-16 locuri pe care le tin parcate cu brio si cu soferii langa ele in aproprierea clubului.

IMG_0394

Despre alte intamplari, au mai ramas destule zile ‘n sac. ?Cum ziua de marti va fi plina cu meciuri unul dupa altul, atat fetele cat si baietii disputand meciuri pe tabloul de simplu si de dublu, inchei aici si ma duc spre camera. Si inchei in mod traditional:

????? ??????????

………………………………………………………….

De mult timp nu am mai facut un blogging din turnee si parca ma mananca degetele sa incerc un pic. Fara suparare, daca nu va iesi macar onorabil, insa ma straduiesc.

Pana maine seara, se poate spune ca Moscova a fost o gazda schimbatoare de sambata pana duminica, ba soare innabusitor, ba ploaie mocaneasca. Printre ceva schimburi de mingi Head Silver si pregatire fizica, s-a tras la sorti si dis de dimineata va juca Alexandru Buzelan. Asadar, ziua de luni incepe in forta … restul vor face ceva forta exploziva si un episod tacit de footwork, nu de alta dar trebuie tinut isonul.

Ca sa nu termin fara sa lamuresc, sunt plecat impreuna cu sportivii Rosca Ioana, Ene Cristina, Ciorcila Patrick si Buzelan Alexandru, precum si cu antrenorii Bragusi Darius Sr si Nitescu Bogdan la Campionatul European Individual 16 ani ce se desfasoara in Centrul National al Federatiei Ruse. Cu alte cuvinte, la tenis pe puncte.

europene moscova

Despre multe altele, vor fi update-uri. Sper eu si zilnice.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *