Categories
Blog

Cum poti deveni coach …

O propozitie si trei puncte de suspensie ce produc ravagii senzuale celui atat de excitat de dorinte ascunse de a servi imparabil servicii kick cu tenta ascunsa de as mascat valorificate din pacate nu pe terenul de tenis ci in birouri si spatii inchise.
Este si titlul unei carti aruncata parsiv cu iz de cadou iscalite frumos de mana si stampilate cu stampila rotunda, un act de cultura limitata ce demonstreaza poate orice, dar nu si fair play educativ.
Este si o intrebare sincera adresata poate din dorinta de a cunoaste mecanismele institutionale care elibereaza intr-un final acel atestat profesional prin care o persoana este calificata sa presteze servicii.
Este intr-un final si o dilema romaneasca a unui indoctrinat profund ce poate nu poate face diferenta subtila a termenului englezesc “coach” de ceea ce poate fi tradus, cu atat mai mult cu cat ii greu sa diferentieze nickname-urile acordate de ceillati de cele autoproclamate. Cand un sportiv iti spune coach ca asa simte el, e ceva. Cand ii spui TU sa o faca, atunci e complet altceva.
Si mai pot fi multe ce nu mai merita atentie …
Acest material este un retur agresiv la o tentativa obscura de serviciu pe la spate, este o incercare de detaliere a ceea ce poate fi citit pentru a ajuta pe cineva sa fie mai bun in ceva si nu ceva ce invata teoretic ceea ce se castiga intr-un alt timp si spatiu decat cel caligrafic, este un raspuns sincer repetat si azi pe blog referitor la cei ce elibereaza diplome de coach si intr-un final este ceea ce nu pot inghiti personajele care au dat de un cui greu de digerat: eu.
Voi continua noaptea tarziu caci acum ies pe afara sa inoculez aer rece de iarna democratica … cititi maine dimineata …

De aici preiau ceea ce am lasat neterminat, dar nu vad de ce as mai juca macar un set scurt cu opozitia distructiva.
Cum poti deveni coach? Dupa patru ani de facultate e raspunsul. Si dupa macar o zi petrecuta in spatele unui sportiv sprjinind, si poate dupa o zi petrecuta departe de casa in turneu, si poate dupa ce un sportiv castiga primul meci oficial . . . si poate dupa ce macar un sportiv iti vine si a doua zi la antrenament pentru a se pregati alaturi de coach.
Am primit o carte de citit, caci de aici a plecat povestirea, dar cred ca deja am citit-o de atat de mult timp … “Cum poti deveni coach” … Mai am cateva zeci de pagini de citit insa din Musashi.
PS: de sarbatori se ofera cadouri. Unele sunt cu dedicatie, majoritatea sunt semnate, dar aproape niciodata nu sunt si stampilate cu stampila. Sau ma insel eu?
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *