Categories
Blog

Continut sau forma?

E tarziu deja si degetele inca imi tasteaza litere la lumina unui bec dintr-un birou oarecare, o ipostaza ce in ultima vreme imi aduce aminte de o persoana ce pana nu demult imi impartasea verbal cam cum e sa fi asa.

Asa cum?

Ma uit pe geam si vad bezna gandindu-ma cumva ca totusi undeva acolo e un drum ce duce la lumina. Metaforic sau nu constat ca in fata oricat de mult ai vrea sa fie altceva culegi riduri, cearcane si o durere de spate ce parca nu ii sta bine unui tanar totusi tanar 🙂 Plus timpul. O gramada de timp ascultand cu urechile ciulite tenisul asa cum e el; in fiecare zi altfel fata de cum il stiam, plusat probabil si noua ipostaza in care ma balacesc ca un “mucea”. Fie el si un sinonim al varstei inca mult prea fragede daca analizam forma, mai putin continutul.

Am scris despre cum e sa fi in spatele sportivilor in turnee si in pregatire si aleg?sa imi continui amalgamul de expuneri cu asa cum e sa fi in alta ipostaza, tot in spatele sportivului … adica acelasi continut, dar o cu totul alta forma. Si asta deranjeaza din cate vad eu, dar si chiar daca am inteles rapid cam cum sta treaba.

Si treaba sta asa: nu conteaza continutul, importanta e forma.

Imi relaxez un pic mintea si falangele obosite de tevatura birocratica. Afara aceeasi bezna. In birou acceasi liniste. Numai e nimeni; doar imaginatia mea cauta un partener de discutie despre tenis. E tarziu totusi … si in ciuda asta punctez scurt:

Ceea ce se ascunde in spatele sistemului este ca nu conteaza continutul daca forma nu e?agreeata. Chiar daca?ai idei, chiar daca poti sa le pui in practica, chiar daca iti merge mintea … nu e de ajuns. Iti trebuie forma ?agreeata. Si asa o si?fi, nu stiu! Conteaza mai mult forma? Va intreb.

Dupa mine raspund ca depinde de multe. Se incepe un duel al celor ce au sau nu dreptate, cu argumente sau nu, ignorand ca totusi nu exista un singur adevar ci sigur mult mai multe. Ca la fotbal, depinde de fanta de lumina din care analizezi reluarea. Ce nu am inteles eu de ce mereu si mereu luptam idealist cu forma cand putem deveni pragmatici la nivelul continutului.

Si zambesc. Caci am raspunsul la intrebare! Cel putin la tenis 🙂

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *