Categories
Blog

Competente vs functii

As vorbi mai mult despre tenis, dar uneori ca sa o pot face trebuie sa ignor intr-un fel sau altul colateralele pentru a respira linistit aerul acordat miscarii pur sportive. Uneori o pot face, insa alteori nu prea. Asa ca … mi-a venit sa scriu un pic despre functii si competente dupa un uitat lung s-in gol pe una dintre aleile tenisului si, de ce nu, dupa una dintre experientele inglobate la gramada, ca doar merge, ce naiba, p-aste timpuri de criza.
S-a preluat atat de mult s-in sport ceea ce politicul face demult, astfel ca orice program de guvernare aduce cu sine un alt calup de forta umana gata sa schimbe destinul, rotind cu nonsalanta cadrele, de parca acolo ar fi buba sau focarul de infectie. Se poate spune ca esti bun numai atunci cand guvernarea te sustine, dar devii imediat deseu cand opozitia preia comanda. Asa ca ma intreb: esti bun pentru ceea ce faci sau esti bun doar pentru ca esti o roata a sistemului?
As da un retur la acest serviciu, dar as intra intr-un schimb de mingii mancator de energie dintr-un meci anost, fara miza, pe unul dintre terenurile cu gropi ale sportului si, de ce nu, sistemului romanesc.
Imi imaginez insa daca opozitia s-ar contopi cu puterea la un moment dat, ar organiza un turneu cu tablou mare pe sute de mii de categorii … fiecare castigator de categorie ocupa o functie maxima, apoi ceilalti formeaza comisiile aferente … totul constructiv, fara blaturi, fara favoritisme, la sange pur si simplu. Oare cum ar fi?
Bineinteles ca naspa. Cum sa existe asa ceva? Ar disparea atat de multe, incat pana si presa s-ar desfiinta din lipsa de subiecte execrabile ce atrag cititorii, din pacate. De ce totusi naspa? Pentru ca atunci ar ramane doar functia dobandita prin valoare … un fel de competenta si rasplata. Ceea ce ar afecta atatea glande sensibile!!!
Ramane un vis ciudat, dar se poate o ultima intrebare: oare eu as putea fi un BUN aviator? Competente nu am, dar cunosc si eu cunostinte. Aud in casca ceva: “nu conteaza ce stii, conteaza pe cine stii”. Yuhuuuu, ne vedem atunci in zbor dragii mei, nu garantez ca voi un BUN aviator, dar voi incerca macar sa incerc …
PS: O saptamana frumoasa pentru toate domnisoarele si doamnele!
Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *