Categories
Blog
Caldura mare! Camera si holul hotelului sunt in Asuncion gazde permanente pana la intrarea in meciuri sau pregatire, orice iesire mai lunga de 30 de secunde producand efecte de sufocare la propriu. Pregatirea de meci insa se executa normal, fiecare punandu-si cate o sepcuta pe cap, fiecare pregatindu-si sticlutele cu vitamine, fiecare iesind la incalzire, fiecare incarcandu-se pentru cateva zeci de minute pentru risipa de efort considerabil ce va veni. Evolutia in meciuri insa este o disputa inumana contra propriei persoane si apoi a ceea ce mai ramane: adversar, vreme, teren…
Ieri dimineata pe terenul unu in primul meci cu incepere de la ora 9 Ema a jucat impotriva unei sportive din Italia si dupa un meci extrem de disputat de peste trei ore a pierdut. Ca dupa orice meci se pot analiza obiectiv destul de multe si se pot rememora momentele cheie ce au dus la pierderea sau castigarea meciului. Un tiebreak pierdut la 13 si altul pierdut la 5, un 53 in primul set si un 54 in al doilea dublate de serviciu, iata cum cateva mingii de set au fost insa punctele ce au inclinat balanta. Analiza facuta pe seara impreuna cu sportiva a clarificat un pic din viitoarele obiective, dar ce m-a impresionat este atitudinea ei dupa meci. Daca dupa primul set a fost destul de nervoasa si dezamagita, dupa al doilea a dat mana si a apucat sa vorbeasca cateva cuvinte cu adeversara ei, in acelasi timp fiind si partenera de dublu. Apoi si-a strans usor lucrurile si a venit cu capul sus catre mine, schitand un zambet larg si spunand: “mergem?” . In camera a facut stretching si apoi pe seara am discutat ce a fost. Acestea demonstreaza ca stie sa piarda cu capul sus si ca pe langa dorinta fireasca de a castiga suporta probabilitatea ca dupa meci sa fie invinsa. Adaug ca asemeni lui coach Oni care semnala ceva diferente de comunicare intre fete si baieti, si in acest caz Ema a fost mult mai matura si mult mai deschisa spre comunicare decat a fost sa spun Robert, aducandu-mi aminte ca acestea le regasesc mereu si la Andreea. Felicit si pe parintii Emei ca cel putin in acest caz au reusit sa o incurajeze si nu au pus venin pe rana deja deschisa datorita meciului pierdut.
Pe acelasi teren, dar la distanta de cateva ore meciul de dublu al lui Robert avea sa inceapa. Intr-un final rezultatul a fost negativ, iar intr-un meci de dublu se pot spune multe. Schimbarea lui Robert parca a inceput sa fie vizibila in teren prin efectuarea cu succes a catorva faze de joc, dar totusi prea modest. Oricum, este un pas inainte, asa cum el avea sa spuna dupa meci. Comunicarea despre ce fost in meci a avut loc, dar extrem de telegrafic si extrem de scurt, lucruri care insa nu il pot ajuta pe el sa inteleaga mai mult despre ce anume va avea de muncit. Cert este ca pe zi ce trece frazele analiza devin mai complexe si asta este totusi un pas inainte.
Seara tarziu Ema a castigat meciul de dublu si astfel in continuare ne ramane sa speram la titlul de dublu.
Pentru Robert urmeaza cateva zile pline de pregatire si doua saptamani de foc in Brazilia ce sper sa ii aduca biletul de tablou principal la Rolland Garros si Wimbledon. Pentru Ema cursa pentru titlul de dublu o anima puternic, iar mai departe cele doua turnee din Brazilia si proaspata convocare in echipa ITF Juniors ii rapesc energiile.
De aici se pot spune si altele si ma opresc la a ma minuna cum intr-o asemena pustietate un om a avut o asa aviziune in trecut si a facut ceea ce este aici. Un hotel de 5 stele, terenuri de tenis si golf, piscina, restaurante, sali de conferinate, sauna, fitness, terenuri de scuash, o miniplaja cu nisip, barci si atat de multe mai sunt. Este incredibil!
Mirajul tenisistic continua si ma pregatesc pentru meciul de dublu din sferturi al Emei.
Blogging from Asuncion,
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *