Categories
Blog

Transparenta in functie de decizie

In tenis, conform regulilor internationale de certificare, in cazul in care un arbitru nu are activitate pe parcursul unui an calendaristic primeste avertisment, iar in cazul in care situatia ramane nemodificata pentru inca un an acestuia i se retrage certificarea.

In cazul in care un arbitru cu o activitate in arbitraj cel putin la nivel ireprosabil se incadreaza sub acest amendament datorita unui for de decizie pe plan national ce nu il suporta din motive ce nu tin absolut deloc de activitatea profesionala, ar fi de datoria fiecaruia sa luam act. Evident, a celor ce au acces la informatii ce contravin normalitatii bazate pe fapte si inscrisuri.

Nu se intampla asta. Din contra. Si din acest motiv m-am redecis sa scriu punctual despre abuzurile functiilor intr-un caz in care se merge tacit inainte.

Am sperat sa imi vad de treaba, sanctionand doar cazurile absurde in care se incalca reguli si regulamente [vezi organizarea AGExtraordinare]. Incet si sigur reusesc, adaugand totusi periodic intr-un dosar personal ceea ce consider ca ar trebui cunoscut despre ceea ce a fost interupt la un moment dat prin vointa politica si tradatori de cariera. Candva, voi incepe sa si public.

Sunt si lucruri care se fac bine. O arata website-ul federatiei prin fluxul de informatii postate cu regularitate despre ceea ce se doreste a fi stiut. Raman multe capitole ascunse voit.

Si pacat ca lipsesc cu desavarsire informatii asemeni celei despre care voi scrie.

Asadar,
in ciuda efortului permanent de a fi delegat in anul 2013 si in anul 2014 un arbitru roman a ramas in fiecare saptamana in afara delegarilor emise de Comisia de Arbitri. Nu exista argumentare pentru acest demers, proces verbal sau decizie a vreunei comisii federale in drept de a interzice o delegare. Constat doar o dispozitie tacita a Comitetului Director bazata pe un motiv indubitabil eronat si care nu are legatura cu activitatea profesionala a arbitrului in cauza.

Pot proba aceasta afirmatie. Cui insa ? Nimanui nu ii pasa de o problema minora, anume de a face rau oamenilor pentru ca se poate prin puterea functiei data de votul oamenilor.

Intre timp,
comisia de recertificare a Federatiei Internationale de Tenis si-a vazut de treaba. In anul 2013 a acordat avertisment arbitrului in cauza pentru baremul neindeplinit. In decembrie 2014 arbitrului i s-a acordat o nesperata sansa.

Oare de ce ?

E o intrebare intr-un context interesant. Va intreba, eventual va si incerca sa raspunda cineva din “marea familie a tenisului”? Timpul ramane suveran si vom vedea.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *