Categories
Blog

Un aspect de stiut

Un articol pe mai multe planuri:

1. Pentru toti parintii care isi duc copii la tenis:

Nu ii mai jigniti. Nu ii mai frustrati prin atitudinea dumneavoastra agresiva [uneori si fizica]. Performanta este data de cu totul altceva si incepe prin implicarea constienta a propriului copil. In rest, tenisul inseamna si altceva, nu numai a lovi mingea.

Daca nu te misti la urmatorul punct, te ia mama dracului!” Asta nu e tenis la varsta 12 ani la cel mai inalt nivel din tenisul romanesc, asta a fost o realitate care pe mine m-a marcat. Mai mult decat sa scriu, nu pot face. Dumneavoastra, parintii, aveti si o alta optiune.

2. Pentru toti antrenorii care ignora si in cele mai multe cazuri accepta comportamentul agresiv al parintilor, nu faceti bine. Macar o data sa va ganditi cati dintre copii pe care ii antrenati vor ajunge sportivi activi, iar cati dintre ei capabili sa faca exercitiile din videoclip. Totodata, tenisul nu inseamna a face antrenamente cu zeci de lovituri, uneori si explicatii tactice. Inseamna si altceva.

3. Pentru toti preparatorii fizici care lucreaza in tenis, cat de “up to date” sunteti cu modul de lucru ?

Nu in ultimul rand,
pentru copii care vor sa ajunga sportivi:  depindeti de mult prea multe pentru a reusi. Pentru marea majoritate am un sentiment de compasiune.

Cu drag, 

Sursa videoclipului: YouTube
Sportiva din videoclip: Heather Watson [Great Britain, WTA #50|10.01.2015]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *