Categories
Blog

Pe linia normalitatii

Tenisul este reprezentat in sala deciziilor la fiecare Adunare Generala (Ordinara, Extraordinara, de Alegeri) propusa de catre Comitetul Director de prea putini oameni afectati de deciziile care se iau, asta asa este – adica jucatorii, parintii si majoritatea antrenorilor. Uitandu-ne pe convocatorul urmatoarei Adunari Generale din luna aprilie 2016, “linia normalitatii” continua intr-un sens ce nu deserveste pe cei carora le sunt adresate deciziile. Eu scriu aceasta realitate, restul se amareste in tribuna.

Trec mai departe, si asa scriu (din ce in ce mai) rar. Si vad ca iar o fac despre activitatea Comitetului Director dintr-o pozitie ce poate fi considerata opozitie.

Ce trebuie insa cunoscut este faptul ca “antrenorul coordonator” al echipei olimpice propuse de catre Comitetul Director in mod oficial nu poate fi sustinut in aceasta pozitie prin prisma declaratiei candidatului la functia de presedinte al FRTenis din februarie 2013 in cadrul Adunarii Generale de Alegeri. Aici trebuie sa fiu foarte clar:

  1. in acest moment un reprezentant al unui club afiliat la FRTenis face demersuri la nivel inalt de a fi nominalizat in functia de ‘antrenor coordonator” al echipei olimpice. Nu am nicio legatura cu acest demers, cu atat mai mult randurile mele.
  2.  daca exista o linie a normalitatii, atunci nu poate exista un presedinte al FRT care lucreaza in timpului mandatului sau cu propunerea de “antrenor coordonator” al echipei olimpice. Eu nu sustin acest demers, dar il reamintesc celor care stiu despre ceea ce scriu.

Si pentru a nu fi inteles eronat, nu am nimic cu persoana propusa de a fi “antrenor coordonator”, din contra. Consider ca pozitia de “conducator de delegatie” ar fi mai potrivita experientei si abilitatilor de care dispune in partea administrativa, precum si ca ar fi fost o solutie mult mai potrivita decat toti cei 5 Directori Generali pe care executivul federatiei i-a avut ca si conducator. Sigur, aici trebuie sa fac o precizare: nu ar fi fost posibil.

Jucatorii, parintii si majoritatea antrenorilor vor continua sa citeasca pe website-ul FRTenis numai ceea ce se decide in culise. Nici macar sustinatorii actualului Comitet Director nu mai considera “o linie a normalitatii” deciziile care vin impachetate mult prea frumos. Pana la urmatorul vot, tot inainte.

Cu drag,

One reply on “Pe linia normalitatii”

Istoria se repeta . Oameni care ajung in functii si le folosesc in interes personal .(2005,2009,2013 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *