Categories
Blog

Medalii sau promenada politica?

Incursiunile politicului in sport au devenit o regula de baza a satisfacerii nevoilor cotidiene. Ale cui? Numai ale vanzatorilor de gogosi electorale, desi poate intr-o mica masura si sportul ar fi avut nevoie de partea lui de sprijin ce ar fi nuantat simbolic o balanta datatoare de medalii.
“Daca tot nu ajuti, de ce mai si incurci?” o poate spune miscarea sportiva tuturor politicienilor hapsani de atata ciolan. Cu atat mai mult poate fi o continuare a declaratiei lui Mircea Roman, antrenorul echipajului de 8+1 al Romaniei ce a declarat pentru Gazeta Sporturilor de marti:”S-a dus tot antrenamentul nostru … Asa se intampla de fiecare data. Dimineata mai e cum mai e, dar dupa amiaza ies toti bogatasii cu ambarcatiunile. Sa si le etaleze. Fac valuri, baga viteza, vor adrenalina. Noi ce sa facem? Ii injuram in gand, ca oricum nu ne aud din cauza huruitului motoarelor, si tragem mai departe. Pentru Romania”.
Locul de pregatire al canotoarelor lotului olimpic arata astfel a unui parc de distractii meschin in care smenarul-fiu de deputat/senator se destrabaleaza in voie in timp ce miniaturile alea de barcute asezate pe apa fac slalom pe fasii pentru o medalie.
Si daca ai tupeul sa vorbesti despre, iata ce primesti: in trecut, antrenorul Mircea Roman a mers la Capitania Lacului Snagov sa se planga pentru faptul ca nu-si poate desfasura antrenamentele. “Mi s-a promis ca se va rezolva, dar nu s-a intamplat nimic. Chiar am fost amenintat prin telefon … Nu stiu ce senator sau deputat era. Mi-a spus: < Ce ma, ti s-a urat cu binele? Nu-ti mai place sa fii antrenor la lot? Poate vrei sa zbori! >“.
Ei vor injura mereu in gand si vor trage pentru Romania. Politicienii vor etala mereu ranjitul superior si vor trage pentru mica lor Romanie.
Medalie sau promenada? Cap sau pajura? Alba sau neagra? Pacat …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *