Categories
Blog

Discriminare sau exceptie

Scriu despre un subiect tratat cum nu trebuie, sper ca am si dreptul la o opinie fara a fi supus vreunei actiuni de judecata cu posibile sanctiuni din partea vreunui federal dornic de afirmare. Si din pacate o fac prin apelarea la informatii citite in ultima perioada pe website-ul FRT si dintr-o data disparute.

Nu de mult si din scurt am fost anuntati ca o anumita decizie de Comitet Director FRT intra in vigoare pentru anumite subpuncte, concret:

Incepand cu data de 01.03.2016 va fi suspendata aplicarea prevederilor din ROTTR referitoare la inscrierea in competitii dupa termenul limita de inscriere mentionat in Infocomp (inscrierea ca “alternativi neinscrisi”).

Valabil pentru toti jucatorii si pentru toti organizatorii de turnee, sa fie clar.

Inceput de mai, sfarsit de campionat national de 18 ani, inceput de campionat national de 16 ani. Din scurt, o noua rectificare, pardon, comunicare:

Decizia Comitetului Director privind suspendarea aplicarii prevederilor din ROTTR referitoare la înscrierea în competitii dupa termenul limita de înscriere nu se aplica în cazul alternativilor la fata locului pentru tablourile de calificari ale Campionatelor Nationale

Valabil pentru toti jucatorii si NU pentru toti organizatorii de turnee. Si asta sa va fie clar.

Pentru toti jucatorii si toti organizatorii de turnee, va revin si urmatoarele:

  1. rectificarea este pentru tablourile de calificari ale Campionatelor Nationale ramase si NU pentru toate;
  2. introducerea si acum rectificarea lasa ROTTR-ul fara nicio reglementare in cazul sportivilor neinscrisi in termen la toate turneele din calendarul competitional oficial, cu exceptia Campionatelor Nationale;
  3. drepturile membrilor afiliati sunt de un fel si in acelasi timp reprezentantii membrilor afiliati in cadrul Comitetul Director  isi permit cu totul alte drepturi pentru aceeasi situatie de fapt – organizarea unui turneu national oficial;
  4. probabil ca daca prevederile din ROTTR referitoare la inscrierea in competitii dupa termenul limita de inscriere mentionat in Infocomp (inscrierea ca “alternativi neinscrisi”) au fost neconforme pentru aceleasi persoane care le-au redeclarat conforme numai pentru anumite turnee, numai eu vad o situatie nepotrivita.

Ca si aspect divers si cu legatura totusi cu subiectul, una din informatiile asociate cu anuntul privind suspendarea prevederilor din ROTTR referitoare la inscrierea in competitii dupa termenul limita de inscriere mentionat in Infocomp (inscrierea ca “alternativi neinscrisi”) a fost legat de nefunctionalitatea prevederilor din ROTTR la modul general, desi a fost anuntat si promovat ca un regulament la care s-a lucrat “in sfarsit cum trebuie” in Adunarea Generala Ordinara din anul 2014 desfasurata la Poiana Brasov.

Nu stiu cum poate fi definita situatia, eu o vad ca o exceptie pentru acei cativa care au o anumite “putere” de decizie. Totodata, ramane o discriminare fata de acei multi care vad ca accepta.

Voua parintilor, care platiti si intretineti un sistem competitional cu astfel de disfunctionalitati, cred ca aveti dreptul la o opinie. Pana la urma, beneficiarii sunteti si dumneavoastra. Restul celor cu drept de vot le ramane poate doar constiinta ca totusi votul influentat le afecteaza pana la urma activitatea.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *